Ejderns Dag, Kåseberga, 8 & 9 april

8 & 9 april (Lördag & Söndag) Ejderns dag i Kåseberga
I början på april kulminerar sjöfågelsträcket i Kåseberga. Det är ett mäktigt skådespel att se tiotusentals ejdrar tillsammans med andra dykänder, simänder, doppingar, skarvar, gäss, vadare, måsar, trutar, tärnor, svanar, labbar, alkor och hägrar. Passerande fåglar kommer att visas på tv-skärmar, i mediaglasögon och i vanliga tubkikare. Rörliga bilder och en serie med just tagna foton (ett team jobbar i fält) kommer att kommenteras och analyseras av duktiga fågelskådare.

Vi hoppas kunna ge många människor möjligheter att se det som vanligen enbart kunniga och erfarna fågelskådarna ser. Vi kommer också att genomföra föredrag som handlar om hur populationsutvecklingen ser ut för de arter som passerar och vad som påverkar förändringar.

Ytterligare ett tema kommer att vara: närlandskapets natur och då särskilt betydelsen av att bibehålla och återskapa våtmarker, översilningsängar och meandrande åar. Detta är första året som Ejderns dag genomförs och det är tänkt som ett årligen återkommande evenemang.
Tid & plats för samling: Evenemanget genomförs 07.00-16.00 respektive dag. Platsen är Kåseberga hamn. Närmare information kommer att finnas på plats.
Att tänka på: Ta med varma kläder, kikare och tubkikare. Information om evenemanget kommer att uppdateras fortlöpande: www.facebook.com/snfystad1/
Ansvarig: Sindre Magnusson och arbetsgrupp som jobbar specifikt med Ejderns dag. Kontakt: zindres@live.se, 070-214 43 67

Dela

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *