Hur är det med rovdjuren i Skåne, torsdag 15/2

Hur är det egentligen med rovdjuren i Skåne?

Det vetenskapliga namnet Carnivora är sammansatt av de latinska orden carocarnis (kött) och voro (sluka). Man brukar prata om de fyra eller fem stora rovdjuren i Sverige: varg, lodjur, kungsörn, brunbjörn och järv. Kungsörnen häckar medan varg, lodjur och faktiskt också brunbjörn har setts någon enstaka gång. Under 1800-talet fångades enstaka järvar så långt ner som i Skåne, Blekinge och Småland. Rovfåglar finns det ju många arter av, men av någon anledning har just kungsörnen fått en särställning som rovdjur. Charlotte Hansson är kvällens föredragshållare. Hon sitter i länsförbundets styrelse och forskar kring rovdjur, bl a på Grimsö viltforskningsstation.

Tid & plats för föredrag: 19.00, Studiefrämjandet, Lilla Västergatan 30 B

Ansvarig: Raija Lanas, raija.lanas@edu.ystad.se, 0700-447 816

Dela

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *