Var är kornsparvarna? Söndag 4/2

Var är kornsparvarna på vintern?

Vi kommer att besöka vinterutfodringen för kornsparv vid Hammar. Under ledning av Kurt Ivarsson gör vi ett försök hitta den flock av kornsparvar som finns i området. Den 5/1 2018 sågs hela 52 ex så chansen borde vara hyfsat god att vi får syn på denna raritet. Det är något av ett mysterium vart de kommer ifrån då de är fler till antalet än vad kända häckningar i Sverige ger vid handen. Det är hos lantbrukaren Thomas Hansson som det anlagda vinterutfodringsfältet finns.

Tid & plats för samling: kl 10.00, parkeringen vid Ystads bibliotek

Att tänka på: Tag med kikare. Platsen är öppen och oftast mycket blåsig.

Exkursionsledare: Kurt Ivarsson

Kontakt: Lisbeth Borgström, lisbeth.borgström@telia.com, 0411-125 16

Dela

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *